Menu

Program 5 ELEMENAT ETER

(Seminar Univerzalni Tarot Majstora Svetlosti)

Uranopolis – nenametljivi sused i predvorje Svete Gore, smešten na prelepoj peščanoj plaži, koja liči na sprud, sa kristalnim i besprekorno čistim morem. Mirisi zelenila i tamjana stapaju se sa zvucima zvona obližnjih manastira najavljujući večernje molitve. U potpunom skladu sa elementom Eter, na ovom mestu otvaranja ka Svetosti i Duhovnosti ulazimo u svet Univerzalnih Arheipova.

 

Grčka Uranopolis / Atos

Polazak: Maj / Jun 2015

Autobus

 

Dan 1 – Okupljanje učesnika putovanja na platou Sava centra u 22:30h. Noćna vožnja ka Grčkoj.

 

Dan 2 – Dolazak u Uranopolis u prepodnevnim satima, smeštaj u hotel, slobodno vreme za odmor i relaksaciju, kupanje u moru… Večera, noćenje.

 

Dan 3 – Doručak. U prepodnevnim satima meditacija na elemenat Eter. Slobodno popodne, večera, noćenje

“Eter je kvintesencija svih ostalih sila prirode. Njena uloga je da omogući kretanje energija kroz Potku. To je sila nad silama i omogućava životu da bude večan pod drugim aspektima i u drugim prostorima. U harmoniji je sa čulom dodira.”

“Traite de Tellurologie Theorie – Pratique”

D. Didier

 
 
Dan 4 – Doručak. T.U.M. 
Večera, noćenje.

“Arhetip je istovremeno misao, konceptualizacija i božanska kreacija koja joj prethodi i vodi ka stvaranju Kreacije. Drugim rečima, da bismo shvatili pojam Univerzalnog Arhetipa treba krenuti od prvog trena Velikog praska, te veličanstvene eksplozije koja je sadržavala „sve“ pre sopstvenog umnožavanja. Iako naučnici ne mogu prodreti pre tog jedinstvenog trenutka, možemo zamisliti ono što što mu je prethodilo, tj. edenski prostor, alhemijsku retortu u kojoj Božanstvo podešava svoje mere pre nego što započne veliki koncert života. Tako je svaki arhetip proistekao iz božanske promisli i postaje realan tek sa formiranjem svemira i njegovih planetarnih sistema u kojima će carstva odsvirati svoje partiture onako kako su unapred osmišljene….“

 “Tarot Universel des Maîtres”

 D. Didier

  • 雲の階段
  • griechisches kloster auf athos
  • angel in the sky
  • Tangerin tree
 
Dan 5 – Doručak, T.U.M. 
Čovek, iskra univerzalnog čoveka, isto je toliko velika tajna i nepoznanica kao i sam univerzum. Jedan od ključeva ispunjenog života je rad na nesvesnom, zapisima i čvorovima koje svakodnevno tkamo… Koristeći se potkom simbola, koji su u harmoniji sa sadašnjim trenutkom i evolutivnim nivoom Čovečanstva, T.U.M. u naše nesvesno unosi svetlo Univerzalnosti. Ključevi T.U.M.-a otvaraju vrata naših potencijala učeći nas aktivnom korišćenju intuicije, pa time, kroz sopstveni osećaj, i spoznaji realnosti života.
Večera, noćenje.
 
 

Dan 6 – Doručak, T.U.M.

Večera, noćenje.

 

Dan 7 – Doručak, slobodno vreme, zajednička poseta gradiću u podnožju Atosa, Uranopolisu. Šetnja ovim autentičnim ambijentom grada, gde se pred izlazak i zalazak sunca može čuti pojanje monaha iz okolinih manastira…Povratak u hotel. Na obali mora, aktivna meditacija na temu Potka/Eter, u korespondenciji sa čulom dodira.

Večera, noćenje.

 

Dan 8 – Doručak. Slobodno vreme do sata predvidjenog za povratak. Usputna kraća zadržavanja. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim satima.           

KRAJ PROGRAMA.

 

Cena: 349 €

U ovu cenu je uključeno samo ono što je programom predviđeno: hotel, transfer, izleti i navedeni obroci. Sve što programom nije obuhvaćeno smatra se ličnim troškom.