Menu

Program ŠESTI ELEMENAT

Tunis – Sahara

Polazak: svakog meseca
Avion
 

Dan 1 – Okupljanje grupe na aerodromu NT – 2 sata pre poletanja aviona. Dolazak u Tunis, transfer do grada Sousse, smeštaj u hotel, slobodno popodne za individualne potrebe. Od 18–19h zajednički energetski rad na elementu Potka. Večera, noćenje.

“Elementi Zemlja, Voda, Vazduh, Vatra, Eter – odmah podsećaju na sile, na moći prirode. Međutim, postoji elemenat nevidljiv našim očima: elemenat Potka. Potka ispunjava sve što nam se pričinjava kao “praznina”, ona je svoje sopstveno tkanje, prisutna svuda i u svemu, u nju su se ugnezdile planete, zvezde, galaksije. Ona je medijum komunikacije svega živog, od ćelije do atoma, od beskrajno malog do beskrajno velikog, ona nas povezuje s našim prvobitnim izvorom, jer je Potka potekla od Velikog praska i nastavila da se širi ispunjavajući svemir ….“

 „La Telluro-logie et l‘Energetique, le bien-être au quotidien“ 

 D. Didier

 

 

Dan 2 – Doručak i polazak za Saharu. Usputna zadržavanja i razgledanja: Velika džamija u Keruanu, Mauzolej Sidi Sahbi, gradić Gafsa. Ručak u lokalnom restoranu. Dolazak u najveću pustinjsku oazu Tozeur u popodnevnim satima, smeštaj u hotel, kraći odmor. Od 17–18h zajednički energetski rad na elementima Potka/Zemlja. Večera i poseta Šeherezadinim vrtovima. Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 3 – Doručak. Odlazak u srce oaze, na sam izvor vode koja u tim krajevima život znači. Zajednički energetski rad od 10-11h na elementima Potka/Voda. Ručak. U popodnevnim satima vožnja džipovima po peščanim dinama, poseta lokaciji poznatoj po Spilbergovom filmu ” Rat Zvezda”. U nastavku programa džipovi će nas odvesti do planinskih oaza Chebike i Tamerze. Zajednička aktivna meditacija sadašnjeg vremena. Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

 
Sahara – čudesna, beskrajna, valovita, plahovita, nudi iskonski mir unutar punoće svog izgleda i izraza. Sitan beli pesak, lepši od Gerlanovog pudera, kamile kao pustinjske ladje u karavanima, poneka oaza i poneki beduin… idealno mesto za osećaj punoće u prividnoj praznini… pravi ambijent da se oseti 6. elemenat POTKA.
  • Yoga in the desert
  • gocce sospese-1
  • Foglia
  • Blue plasma object in space
 
 

Dan 4 – Doručak, poseta malom pustinjskom zoo-vrtu… nastavak puta ka Douzu, pustinjskoj oazi, preko slanog isušenog jezera Sot El Jerid. Pauza i zajednička meditacija na elemenat Potka sa akcentom na praznina/punoća. Dolazak u Douz, smeštaj u hotel, ručak i slobodno vreme. U popodnevnim satima odlazak na jahanje kamila po pustinjskim dinama i zajednički energetski rad u Sahari na elementima Potka/Vazduh. Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

Dan 5 – Doručak i nastavak puta ka Hammametu… pauza u berberskom selu Matmata, poseta jednoj trogloditskoj kući i ručak u lokalnom restoranu. Nastavak puta sa pauzama u primorskoj oazi Gabes, šarenolikoj i mirisnoj pijaci začina, kao i poseta Rimskom amfiteatru u gradiću El Jem. Dolazak u Hammamet u popodnevnim satima, smeštaj u hotel, večera, noćenje.

 

Dan 6 – Doručak. Slobodno pre podne za obilazak Hammameta. Poseta Medini. U popodnevnim satima zajednički energetski rad na elementima Potka/Vatra.

Večera, noćenje.

 

Dan 7 – Doručak. Celodnevni izlet u Tunis / Kartagina / Sidi Bu Said. Poseta čuvenom muzeju Bardo sa najlepšim mozaicima iz rimskog perioda, shopping u raznolikoj tuniskoj Medini. Ručak. Nastavljamo uz pauzu za čaj sa pinjolama u boemskom gradiću Sidi Bu Said, a put se završava na brdu Birsa, gde je lutajuća kraljica Elisee Dido osnovala prvu Kartaginu. Zajednička meditacija na elementima Potka/Eter.

Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

Dan 8 – Doručak i transfer do aerodroma. Let za Beograd.

KRAJ PROGRAMA

 

Cena: 349 € + avio prevoz.

U ovu cenu je uključeno samo ono što je programom predviđeno: hotel, transfer, izleti i navedeni obroci. Sve što programom nije obuhvaćeno smatra se ličnim troškom.