Menu

Program 4 ELEMENAT VATRA

(Seminar Vulkani i Magični Tokovi Sveća)

Sicilija – postojbina kiklopa Polifema, najživopisnije, najintrigantnije i najgušće naseljeno ostrvo Mediterana, sa očaravajućom prirodom i živopisnim selima, zajedno sa vulkanima i lavom koja predstavlja krv planete, uzburkava krv svih svojih žitelja kao i posetilaca. Zato se i kaže da su Sicilijanci ljudi vrelog, vulkanskog temperamenta. 

 

ITALIJA – Sicilija 

Polazak: Maj / Jun 2015

Prevoz: Avion

 

Dan 1 – Okupljanje učesnika programa na aerodromu NT 2 sata pre poletanja aviona. Let Al Italia-e je preko Rima do Palerma. Transfer do hotela sa 3 * i smeštaj, slobodno vreme, večera, noćenje.

 

Dan 2 – Doručak. Mogućnost zajedničkog odlaska do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije, kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Vitelli”. Povratak u hotel. U popodnevnim satima slobodno vreme ili po želji odlazak do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine, šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, Palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština. Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

Dan 3 – Doručak. Meditacija na elemenat Vatra. 

Večera, noćenje.

“Vatra je najstariji elemenat stvaranja, ona je dejstvo teluričnih tokova Zemlje; kada lava teče, zemlja je u fuziji i na taj način izražava Silu Vatre. To je krv Zemlje. Vatra podstiče ljude na ratove i borbu. Zemlja se hrani silama a istovremeno i sile hrane Zemlju. Kada se proliva životinjska ili ljudska krv, ona je vibratorno u korespondenciji sa Vatrom. Na simboličkom i energetskom planu, Vatra je energija stvaranja i pročišćenja… Energija Vatre je u vezi sa čulom vida…“

“Bougies et coulées magiques”

 D. Didier

 
 

Dan 4 – Doručak i celodnevni Seminar Vulkani i magični tokovi sveća. 

Otkrovenje učenja o vatri Zemlje, povezanoj sa večnom magijom sveća, poziva nas da udjemo u mistični svet telurike vulkana i otkrijemo njihovu delotvornost. Ovladavanjem odgovarajuće veštine livenja magičnih tokova sveća, otkrivamo simboliku značenja Vatre. Sveće predstavljaju vulkane, dok tokovi otopljenog voska simbolizuju lavu.

Večera, noćenje.

  • Candles light.
  • Taormina town landscape.
  • Serene young woman with arms outstretched doing yoga in the dese
  • Stromboli island
  • Burning candle on a black background
 

Dan 5 – Doručak. Seminar se završava u prepodnevnim satima. Slobodno popodne za individualne potrebe.

Večera, noćenje.

 

Dan 6 – Doručak. Mogućnost odlaska na Etnu, najveći i jedini živi vulkan u Evropi sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera na 1900 metara nadmorske visine. Sledi slobodno vreme za šetnju i razgledanje, a za prave avanturiste mogućnost penjanja žičarom do kratera koji je bio aktivan 2001. godine, na visini od 2900 metara.Povratak u hotel, slobodno vreme za individualne potrebe. Večera, noćenje.

 

Dan 7 – Doručak i slobodno vreme do polaska na aerodrom. 

KRAJ PROGRAMA

 

Cena: 399 € + avio prevoz

U ovu cenu je uključeno samo ono što je programom predviđeno: hotel, transfer, izleti i navedeni obroci. Sve što programom nije obuhvaćeno smatra se ličnim troškom.