Menu

Program 2 ELEMENAT VODA

(Seminar Aktivne meditacije sadašnjeg vremena)

Crveno more – samo ime kaze da potiče od crvenih korala kojima obiluje, tu je najraznovrsniji morski svet koji oči mogu samo da zamisle, a samo priroda da stvori…Otvara se pred nama kada prevazidjemo strahove od dubokog plavetnila i zaronimo u ovaj beskrajno lepi svet Kreacije, Osluškujući njegove suptilne poruke, ljudski sluh se stavlja u potpunu vezu sa elementom Voda.

 

Egipat – Sharm el-Sheikh

Polazak: Maj / Jun 2015

Prevoz: Avion

 

Dan 1 – Okupljanje grupe na aerodromu NT, 2 sata pre poletanja aviona. Dolazak u Sharm el-Sheikh, transfer do hotela, večera, noćenje.

 

Dan 2 – Doručak. U prepodnevnim satima zajednička meditacija na elemanat Voda. Slobodno popodne za individualne potrebe, večera, noćenje.

“Na simboličnom i energetskom planu, voda predstavlja majku; Ona je istovremeno izvor i okean života, kosmička sila i nova Sila. Ona je fluidna i eterična, mirna ili razularena, može da spoji ali i da razdvoji. U vodi su nastale prve klice života. Voda je energija koja transformiše; svojim isparavanjem i snagom može da proizvodi energiju… Sve žive ćelije imaju potrebu za vodom i simbolično, svi imamo potrebu da budemo napojeni vodom svesti…“

“Au-delà des rêves”

 D. Didier

 
 

Dan 3 – Doručak. Zajednički odlazak na Ras Mohamed, najživlje stecište najraznobojnijih i najlepših riba Crvenog mora, gde svuda oko nas plivaju raže, italijanke, murine, jata plavih riba. Piknik-ručak, a u popodnevnim satima “snorkling” ili “diving”, otkrivanje velikog plavetnila i osećaja zaštite i sigurnosi koje ono pruža. Sledi zajednička meditacija “Klice života” kao potpuni doživljaj o nastanku života u vodi.

Povratak u hotel, večera, noćenje.

Dan 4 – Doručak. Seminar Aktivne meditacije sadašnjeg vremena. 

 
Aktivna meditacija sadašnjeg vremena je vođena meditacija. Energija izvire iz jezgra planete, prolazi i napaja mineralno, biljno i životinjsko carstvo, dolazi do čoveka budi svaku njegovu ćeliju, osvaja svaki njegov pleksus, oživljava svaki njegov energetski centar i spaja ga sa jezgrom Sunca. Мeditacija sadašnjeg vremena otkriva energetsku strukturu, uči kako se postaviti na sopstveni identitet, kako postići mentalnu tišinu i ući u spokojstvo mentalne praznine.
Večera, noćenje.
  • Tur and rocks
  • Chapel on mount sinai
  • View of St. Catherine's Monastery and Mount Sinai, Egypt
  • Serene young woman with hands together in prayer pose  in the de
  • Underwater view
 

Dan 5 – Doručak. Zajednička meditacija na elemenat Voda u harmoniji sa čulom sluha… U popodnevnim satima odlazak u manastir Sveta Katarina, smeštaj u konacima, večera, noćenje.

 

Dan 6 – U 02:00h polazak na Mojsijevo brdo iznad manastira, gde je Mojsije primio 10 zapovesti. Pešačenje i penjanje u trajanju od 2 sata, dolazak na vrh, zajednička meditacija koja prethodi izlasku Sunca. Povratak u manastir, doručak i vožnja nazad u Sharm el-Shekh. Slobodno popodne. Večera, noćenje.

 

Dan 7 – Doručak. U prepodnevnim satima je Aktivna meditacija sadašnjeg vremena. Slobodno popodne za individulane potrebe. Večera i odlazak u Nama Bei, centar Sharm el-Sheikh-a, šetnja mondenskim gradićem, pauza za karkada-čaj od hibiskusovih latica, kupovina suvenira… Povratak u hotel, noćenje.

 

Dan 8 – Slobodno vreme do polaska na aerodrom. 

KRAJ PROGRAMA.

 

Cena: 399 € + avio prevoz

U ovu cenu je uključeno samo ono što je programom predviđeno: hotel, transfer, izleti i navedeni obroci. Sve što programom nije obuhvaćeno smatra se ličnim troškom.